Εκκλησιαστικα

Παράδοση Ψηφιακού Κόμβου στην Ι. Μητρόπολη Μάνης

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Προέδρου του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Τετάρτη 24/01/2024 παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ παραδόθηκαν στους ιερείς της Ι.Μητροπόλεως Μάνης φορητοί υπολογιστές και οι αντίστοιχοι εκτυπωτές  από τον Δ/ντη του Ι.Π.Ε. Αρχιμ Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Οι υπολογιστές περιλαμβάνουν προγράμματα και εφαρμογές προσαρμοσμένα στις ποιμαντικές, διοικητικές και υπηρεσιακές ανάγκες των ενοριακών ναών, μέσα από ένα εγκατεστημένο πληροφοριακό σύστημα που θα μπορεί εκτός των άλλων να συνδέει διοικητικές εργασίες των Ιερών Μητροπόλεων με τις Ενορίες τους στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος», που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, με κωδικό MIS 520438.

Το έργο  αφορά στην παροχή της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής της Ιεράς Συνόδου της  Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης , των Ι. Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων, της Ιεράς Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου και των 89 Ιερών Μητροπόλεων της ελληνικής επικράτειας, καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόμβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα) με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία αυτών ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόμβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την σπουδαία αυτή προσφορά στην Εκκλησία. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Ακολούθως ο π Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική φιλοξενία και τον κ. Κυριάκο Δερδελάκο, Συντονιστή του Ι.Π.Ε. στη Μάνη για την σημαντική συμβολή του στο έργο. Επισήμανε ότι το ως άνω έργο έρχεται ως συνέχεια της θεωρητικής κατάρτισης που έχουν αποκομίσει οι ιερείς όλης της Ελλάδας μέσα από τα 82 τμήματα με θεματικό τίτλο  «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» 28 ωρών, που υλοποιήθηκαν από το Ι.Π.Ε. και  δώσαν στους κληρικούς τους βασικούς άξονες διοίκησης  και οργάνωσης της ενορίας με πνεύμα διακονίας και επί τη βάσει της κειμένης νομοθεσίας και θα αποτελέσει τον προθάλαμο ενός ακόμα μεγαλύτερου εγχειρήματος που αφορά στον ψηφιακό εγγραματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Εκκλησίας που σχεδιάζεται και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διεύρυνση των γνώσεων των κληρικών της χώρας στις βασικές δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην εκπαίδευση στις ψηφιακές υπηρεσίες της Εκκλησίας και στην ψηφιακή ανάπτυξη στην ποιμαντική της ενορίας.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button