Εκδηλωσεις

Τιμήθηκε η ιστορική επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη

Με κάθε επισημότητα, που αρμόζει στη σημερινή ημέρα, τιμήθηκε 202 χρόνια μετά η επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821, ημέρα κατά την οποία οι Μανιάτες πρόγονοί μας ορκίστηκαν ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟ στην Αρεόπολη και ξεκίνησαν τον Αγώνα για την απελευθέρωση του Έθνους.

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Αν. Μάνης σχεδίασε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή πολυάριθμων συλλόγων από όλες τις γωνιές της χώρας μας.

Στον ιστορικό Ι.Ναό των Ταξιαρχών τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης.

Μετά το μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκου και του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου, σε αντικατάσταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, που δεν παρέστη λόγω έκτακτων υποχρεώσεών του.

Με συγκίνηση το πλήθος κόσμου που είχε κατακλίσει το Κλειστό Γυμναστήριο παρακολούθησε την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών από τους μαθητές των Λυκείων της περιοχής.

Τέλος, υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Αραχωβίτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος, ο Βουλευτεής Λακωνίας κ. Κρητικός, οι Βουλευτές Α’ Πειραιώς κ.κ. Μανωλάκος και Μπουτσικάκης, ο Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διευθυντής του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, Υποστράτηγος κ. Καλογερόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Σκλάβος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κα Γυπαράκη, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αν. Μάνης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button