Πολιτικα

Ομιλία Δαβάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την υγεία

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Δαβάκη

Με την ευκαιρία της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Ζήτησα και πάλι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, να κηρυχθεί το  Νοσοκομείο της Σπάρτης ως «άγονο», προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη κινητροδότηση στους γιατρούς να το επιλέγουν στις σχετικές προκηρύξεις, αφού και πρόσφατα δεν υπήρξε ενδιαφέρον σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες.

Ένα αίτημα που είχα θέσει και στην πρόσφατη, μετά από πρωτοβουλία μου, συνάντηση στις 22/3/2024 με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τις διοικήσεις και τους ιατρούς των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.

Μάλιστα, κατά την ομιλία μου από το βήμα της Βουλής δήλωσα ότι προσυπογράφω και την κατατεθείσα τροπολογία από την συνάδελφο Νάγια Γρηγοράκου με το ίδιο αίτημα.

Επεσήμανα, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας, μεταφέρεται στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού, ενώ ζήτησα την ενίσχυσή τους και τον επανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την ανακατανομή των Περιφερειακών Ιατρείων.

Στη συνέχεια ζήτησα από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα στους Δήμους να δίνουν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, όπως προβλέπεται για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα και προσδοκώ το προσεχές διάστημα οι προσπάθειες μας να έχουν αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button