Πολιτικα

Παρέμβαση Γρηγοράκου για την απόσυρση της ροζ σημαίας: «Η προσπάθεια φίμωσης ενός καλλιτεχνικού έργου μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές – συρόμενος από την Ακροδεξιά ο Γεραπετρίτης»

Με κοινή δήλωση μαζί με τον Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής η Βουλευτής Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόσυρση του έργου της Γεωργίας Λάλε απο την έκθεση του Προξενείου της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικά:

Η προσπάθεια φίμωσης ενός καλλιτεχνικού έργου μας γυρνάει σε σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύει τη φοβική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην ελευθερία της τέχνης που αποτελεί κεκτημένο για κάθε ανοιχτή, σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία.

Για εμάς οι αξίες του συμβόλου της σημαίας για Ελευθερία είναι ιερές και απόλυτα συνδεδεμένες με τον αγώνα κάθε ανθρώπου που τις υπερασπίζεται. Όταν λοιπόν η τέχνη εμπνέεται από αυτές τις αξίες όχι μόνο δεν τις απαξιώνει, αλλά τις αναδεικνύει.
Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ χρησιμοποιεί το σύμβολο της ελληνικής σημαίας μέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργώντας μια ροζ σημαία για κάθε θύμα γυναικοκτονίας από το 2022, από σεντόνια γυναικών θυμάτων βίας.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης συρόμενος από την ακροδεξιά προσέγγιση του Προέδρου της Νίκης κ. Νατσιού, διεκδικώντας μερίδιο των ακροδεξιών ψηφοφόρων και κολακεύοντας τις ακροδεξιές κοιτίδες του κόμματός του, έδωσε εντολή να αποσυρθεί το συγκεκριμένο έργο.
Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι η ισότητα, αλλά και η ελευθερία στην καλλιτεχνική έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτες. Στεκόμαστε με συνέπεια απέναντι στην έμφυλη βία με ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση των δομών για τις γυναίκες θύματα βίας και η διασφάλιση της λειτουργίας τους. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα βίας και να περιορίσει πρακτικές περιορισμού, οι οποίες δε συνάδουν με τη δημοκρατική μας συνείδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button