Πολιτισμος

Δύο πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ ευρώ για τον Δήμο Αν. Μάνης εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δύο δράσεις στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με συνολικό προϋπολογισμό 1.144.794,11 ευρώ, εντάχθηκαν με σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και ειδικότερα στον Αξονα Προτεραιότητας “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον”.

Η πρώτη πράξη με τίτλο “Διοργάνωση εκδηλώσεων Manifest”, με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.014.594,11 ευρώ -και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)- έχει ως σκοπό την υλοποίηση δράσεων εμπλουτισμού ανάδειξης του πολιτιστικού προϊόντος της Μάνης, αλλά και δράσεων οργάνωσης κινηματογραφικών, θεατρικών, μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, περιοδικών εκθέσεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων που έχουν στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής δράσης και τη παροχή της δυνατότητας δωρεάν παρακολούθησης από όλους (κατοίκους και επισκέπτες).

Μέσα από την υλοποίηση των υπηρεσιών με τίτλο “διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων Manifest”, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης προσβλέπει στην καθιέρωση του ετήσιου Μανιάτικου Φεστιβάλ, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες από κάθε μέρος της γης, και θα αποτελέσει εργαλείο για την προβολή της περιοχής, τη διαμόρφωση της ταυτότητάς της, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της οικονομίας, καθιερώνοντας τη Μάνη ως προορισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η δεύτερη πράξη, αφορά στην εικονική περιήγηση και αυτοξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έχει συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 130.200 ευρώ.

Επιδίωξη αποτελεί η ψηφιακή ανάδειξη του περιεχομένου του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης, σκοπός για τον οποίο θα ψηφιοποιηθούν όλοι οι χώροι και τα αντικείμενα της έκθεσης του εν λόγω Κέντρου, θα παραχθούν αφηγήσεις σε Ελληνικά και Αγγλικά της τεκμηρίωσης κάθε αντικειμένου όπως και εικονική περιήγηση για τους επισκέπτες.

Ωφελούμενοι είναι οι κάτοικοι του δήμου και οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης, αλλά και όσοι Ελληνες απανταχού θέλουν να ξεναγηθούν ψηφιακά στα αντικείμενα του εν λόγω Κέντρου επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Τις δύο σχετικές αποφάσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button