Αστυνομικα

Εντοπισμός 22 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στο Δρύ

Δελτίο τύπου Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Γυθείου από το Α.Τ. Αρεόπολης για την ύπαρξη ατόμων αγνώστων λοιπών στοιχείων στην περιοχή οικισμού «ΔΡΥ» Δήμου Ανατολικής Μάνης, προερχόμενα από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ» .

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στο σημείο έσπευσαν δυο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) και σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης εντοπίστηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί. Ένας εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με το Π.Λ.Σ. στον οικισμό Γερολιμένα και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Αρεόπολης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 20 και 25 ετών εκ των ανωτέρω, αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 παρ. 2 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδο στη χώρα”, του άρθρου 30 παρ. 1Β του Ν. 4251/2014 “Υποχρεώσεις μεταφορέων” και του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση σε κίνδυνο”. Κατά δήλωσή τους οι προαναφερθέντες είχαν ξεκινήσει βραδινές ώρες της 13/10/2023 από την περιοχή «ΒΕΓΓΑΖΗΣ» Λιβύης με μηχανοκίνητη λέμβο, με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έως επτά χιλιάδων ευρώ (7.000€) έκαστος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε προσαραγμένη σε βραχώδη ακτή της περιοχή «ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ» Δήμου Ανατολικής Μάνης η ανωτέρω λέμβος, η οποία με τη συνδρομή Α/Κ σκάφους μεταφέρθηκε στον λιμένα Καραβοστασίου και στη συνέχεια ανελκύθηκε στη ξηρά.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει κατόπιν της έρευνας της Λιμενικής Αρχής Γυθείου, προκειμένου για τη πιθανότητα ταυτοποίησης των συλληφθέντων σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button