Προσωπα

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρ. Δήμαρχος Γυθείου Πέτρος Τζωρτζάκης

«Έφυγε» από τη ζωή χθές, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ο πρ. Δήμαρχος Γυθείου Πέτρος Τζωρτζάκης σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από την επάρατο νόσο.

Η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Πέτρου Τζωρτζάκη θα τελεστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Πέτρος Τζωρτζάκης ήταν γιος του αείμνηστου Τζώρτζη Τζωρτζάκη και της Γραμματικής, το γένος Φουρίδη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Περάτωσε τις στοιχειώδεις Γυμνασιακές και Λυκειακές σπουδές του στο Γύθειο. Συνέχισε σε Πανεπιστημιακό επίπεδο τις σπουδές του στο Roosevelt University στο Chicago Illinois των Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε για τις εξαιρετικές του επιδόσεις με το βραβείο Tarini P. Sinha.

Μετά το πέρας των τετραετών σπουδών του το 1988 πήρε το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα του Πεζικού. Μετά την απόλυσή του επέστρεψε στο Μαυροβούνι Γυθείου όπου ζει μόνιμα ασχολούμενος με την αγροτική περιουσία της οικογενείας του.

Μελετά και ερευνά την ιστορία της Μάνης από πρωτογενές αρχειακό υλικό και συνεργάζεται με αντίστοιχους ιστορικούς φορείς.

Ήταν παντρεμένος με τη φιλόλογο Άννα Γερολυμάτου όπου είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Τζώρτζη και τον Σπύρο.

Ο Πέτρος Τζωρτζάκης μεγάλωσε μέσα σε παραδοσιακή Μανιάτικη οικογένεια και διακρίνεται για το ήθος, την τιμιότητα και τη μεγάλη αγάπη του για τον τόπο μας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος Γυθείου με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΥΘΕΙΟΥ» για την περίοδο 2003-2006.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button