Γενικα

Τριήμερο Εθνικό Πένθος για το χειρότερο ναυάγιο με μετανάστες

Σοκαρισμένη είναι η χώρα από το τραγικό ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι στιγμής 79 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, 104 έχουν διασωθεί και εκατοντάδες ακόμη αγνοούνται.

Το βράδυ της Τετάρτης κλιμάκιο ιατροδικαστών μετέβη στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης, προκειμένου να γίνουν εκεί οι πρώτες διαδικασίες για την ταυτοποίηση των νεκρών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ζαφειρόπουλο, «δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί γυναικόπαιδα. Είπαν ότι μπορεί να έχουν βρεθεί στα αμπάρια. Οι έρευνες θα συνεχιστούν για τρεις ημέρες, δεν θα σταματήσουν καθόλου». Σημειώνεται, δε, ότι οι διασωθέντες είναι όλοι άντρες.

Εκτιμάται ότι η βύθιση του πλοίου επήλθε από τη μετατόπιση του κόσμου, καθώς ήταν πάρα πολλοί τόσο στο κατάστρωμα όσο και στο αμπάρι. Υπολογίζεται ότι ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονταν στο αμπάρι ήταν περίπου 100 παιδιά.

Σε συνομιλία γιατρού του νοσοκομείου της Καλαμάτας με διασωθέντα του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου καταγράφεται ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων. Στο μήνυμα φαίνεται να γράφει: «Τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ήταν 750».

Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button