Προσωπα

Ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός ο Μανιάτης Ολυμπικονίκης Λευτέρης Πετρούνιας

Έφεδροι αξιωματικοί του στρατού ορκίστηκαν οι Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας και οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες του Τόκιο, με τον «άρχοντα των κρίκων» να μην κρύβει τη χαρά του.

Υπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τελέστηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) η ορκωμοσία των εν ενεργεία Ολυμπιονικών ως έφεδροι αξιωματικοί.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος επέλεξε το ναυτικό, ο Λευτέρης Πετρούνιας που επέλεξε τον στρατό ξηράς, ο Στέφανος Ντούσκος, ο Παύλος Κάγιαλης, η Σοφία Παπαδοπούλου και η Εθνική πόλο ανδρών.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έκρυψε τη χαρά του και μετά την ορκωμοσία ανέβασε σχετική φωτογραφία στα social media και σχολίασε: «Βαθμός : Ανθυπολοχαγός ! Νιώθω μεγάλη τιμή για την ένταξη των Ολυμπιονικών στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων ! Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την αναγνώριση των κόπων μας!».

Μάλιστα, σε αυτή τη σημαντική για τον ίδιο στιγμή είχε μαζί του, τις κόρες του Λένια και Σοφία, αλλά και τη σύζυγό του και πρωταθλήτρια της γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση.

Οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στο σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο. Ο αθλητής των κρίκων είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ιστιοπλόος Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008 στην Ολυμπιακή κλάση Yngling μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Βιργινία Κραβαριώτη.

Ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιακή κλάση 470 στου Ρίο το 2016.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button