ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023Πολιτικα

Εκλογές 2023: Στις 21 Μαΐου οι πρώτες κάλπες – Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτή θα είναι η 21η Μαΐου.

«Μέχρι τις αρχές Ιουλίου» οι δεύτερες κάλπες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των Εκλογών: «Συμπληρώνουμε έναν κύκλο 50 υπουργικών συμβουλίων. Το έργο αποτυπώνεται σε 400 νόμους που εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο.

Πήγαμε τον κατώτατο από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Διαχειριστήκαμε διαδοχικές κρίσεις. Την απόπειρα μεταναστευτικές εισβολής, την εισαγόμενη ακρίβεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, εξελίξεις στις οποίες η Πολιτεία έχει καταφέρει να υψώσει αναχώματα. Οι έκτακτες ενισχύσεις θα συνεχιστούν όσο καιρό υπάρχει απειλή της διεθνούς ακρίβειας.

Τα Τέμπη ανέδειξαν ελλείψεις του κράτους μας. Νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στην πρόοδο. Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες. Σε πείσμα όσων διέδιδαν σενάρια οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου».

Παρακολουθήσετε την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό συμβούλιο:

«Οι πολίτες θα αποφασίσουν σωστά»

«Οι Έλληνες θα επιλέξουν αν ο τόπος θα συνεχίζουν να διεκδικούν και να κερδίζουν το στοίχημα του εκσυγχρονισμού. Θα κρίνουν και την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια. Οι πολίτες θα ζυγίσουν και πιστεύω ότι θα αποφασίσουν σωστά.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button