Πολιτικα

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για το υδατοδρόμιο στο Γύθειο

Λίγο πριν τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου και της θητείας του ΔΣ του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης υπογράψαμε σήμερα τη προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

🚢🛩️Για τη χρηματοδότηση της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ»

🔹Η λειτουργία υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη για την περιοχή.

🔹Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι δέκα (10) ημερολογιακοί μήνες

🔹 1. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει:

1.1. Να προωθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την έκδοση της Αδείας Ίδρυσης Υδατοδρομίου.

1.2. Να διαθέσει τα κατάλληλα για την περίπτωση στελέχη (μηχανικούς, διοικητικό προσωπικό κλπ.) τα οποία θα υποστηρίξουν τον ανάδοχο του έργου σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου.

🔹 2. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης αναλαμβάνει:

2.1. Να υποδείξει – επιλέξει σε συνεργασία με τους μελετητές του έργου και τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το σημείο όπου θα υλοποιηθεί το έργο στο Λιμένα Γυθείου. Ειδικότερα, να προσδιορίσει και να διαθέσει χώρο εντός του λιμένα, για τις ανάγκες χωροθέτησης του υδατοδρομίου [εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και μέσων που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για τη λειτουργία σταθμού Προσθαλάσσωσης – Αποθαλάσσωσης (Υδατοδρομίου) Υδροπλάνων (ΣΠΑΥ)] καθώς και να προβεί σε όποια ενέργεια

αρμοδιότητάς του απαιτείται για τη συμπλήρωση του τεχνικού φακέλου και του φακέλου της Άδειας Ίδρυσης Υδατοδρομίου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου.

2.2. Να θέσει στη διάθεση των μελετητών του έργου παλαιότερες τεχνικές μελέτες και στοιχεία που έχει εκπονήσει ή έχει στη διάθεσή του σχετικά με δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμένα Γυθείου, ώστε να ληφθούν υπόψιν κατά την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου.

🔹 3. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου αναλαμβάνει:

3.1. Να αναθέσει σε κατάλληλο για την εκτέλεση του έργου οικονομικό φορέα – ανάδοχο το αντικείμενο του έργου, όπως αυτό περιγράφεται στο Άρθρο 1 της παρούσας, δηλαδή την έκδοση άδειας λειτουργίας για το σταθμό Προσθαλάσσωσης – Αποθαλάσσωσης (Υδατοδρόμιο) Υδροπλάνων (Σ.Π.Α.Υ.), σύμφωνα με τα απαιτούμενα από τη σχετική νομοθεσία και τα προβλεπόμενα από τις τεχνικές μελέτες. 3.2. Να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έργου, σύμφωνα με το Άρθρο 5 της παρούσας.

🔹 4. Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αναλαμβάνει:

4.1. Να συμβάλλει στην προβολή και τη δημοσιότητα του έργου.

4.2. Να συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στην Επιτροπή Εποπτείας και Παρακολούθησης του έργου.

🔹 Κύριος και Φορέας Διαχείρισης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ανατολικής Μάνης και με τη σύμβαση ορίζονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως Φορέας Υλοποίησης του έργου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ως Φορέας Χρηματοδότησης του έργου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ως Φορέας Παρακολούθησης του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button