Πολιτικα

Επίσκεψη Αραχωβίτη και κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Π.Υ Λακωνίας

Δελτίο τύπου

Την Τρίτη 7 Ιουνίου, κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη επισκέφθηκε την Π.Υ Λακωνίας όπου είχε συνάντηση και εκτενή συζήτηση με τον Διοικητή Λακωνίας κ. Α. Μαυραγάνη και τον Διοικητή της ΠΥ Σπάρτης.

Η επίσκεψη που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σκοπό έχει την ενημέρωση για την ετοιμότητα της Υπηρεσίας ενόψει της θερινής περιόδου και την καταγραφή των αναγκών.

Στη συζήτηση τέθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Υπηρεσία, με πρώτο αυτό της στελέχωσης. Στη συνέχεια, συζητήθηκε το πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της υπηρεσίας όπως η υποστήριξη σταθμών και κλιμακίων π.χ στα Κύθηρα. Συζητήθηκε επίσης η αντιπυρική προετοιμασία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου που συνδέεται με το κόστος καλλιέργειας.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Το πρόβλημα της στελέχωσης και της ηλικιακής διάρθρωσης ήταν τα σημαντικότερα εξ αυτών.

Καυτηριάστηκε επίσης η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εποχικούς πυροσβέστες με τη χρήση βίας, όταν επιχείρησαν να διεκδικήσουν σταθερές σχέσεις εργασίας το Νοέμβριο του 2021.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέθηκε η διαβεβαίωση ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, θα βρίσκονται δίπλα στην Π.Υ για να διεκδικήσουν μαζί καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας και τη μέγιστη προστασία του νομού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button