Πολιτικα

Κρητικός και Δαβάκης εισηγητές του Προϋπολογισμού για το 2024

Δελτία τύπου πολιτικών γραφείων Βουλευτών

  • Τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ως Ειδικός Εισηγητής του Κρατικού Προϋπολογισμού για το Οικονομικό Έτος 2024.

Στην Εισήγησή του, ο Βουλευτής Νεοκλής Κρητικός επισήμανε ότι ο Προϋπολογισμός του 2024 στρέφεται στην εισαγωγή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας παράλληλα την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν ως βασικούς στόχους την αύξηση των εισοδημάτων των απασχολούμενων, την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, προκειμένου να κατανεμηθούν ορθότερα τα φορολογικά βάρη στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Για τον κο. Κρητικό, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός εντός του τρέχοντος έτους αποτέλεσε η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα μας, μετά από 12 συναπτά έτη, από τρεις από τους τέσσερις επενδυτικούς οίκους που αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η εξέλιξη αυτή έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία, καθώς, μεταξύ άλλων, διασφαλίζει την ομαλή πρόσβαση στις αγορές, μειώνει το κόστος χρηματοδότησης της χώρας και των πιστωτικών ιδρυμάτων, και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο Βουλευτής Λακωνίας κος. Κρητικός έκλεισε την Εισήγησή του παροτρύνοντας το σύνολο των συναδέρφων του Βουλευτών να υπερψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2024, τον οποίο χαρακτηριστικά αποκάλεσε «προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης».

  • Δαβάκης: ΒΟΥΛΗ-Προϋπολογισμός 2024:Τί είπα…

Κατά την ομιλία μου πριν λίγο στη Βουλή κατα τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024, αναφέρθηκα στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην οικονομία τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια, με ένα πλέγμα συγκροτημένης δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που ήδη αποδίδει καρπούς.

Ως παράδειγμα ανέφερα την ανάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας ,γεγονός που σημαίνει μειωμένο κόστος δανεισμού για τη Χώρα μας.

Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στα ζητήματα που απασχολούν τη Λακωνία ,όπως οι δομές υγείας και η στελέχωσή τους, η ειδική αγωγή ,τα ζητήματα αποζημιώσεων της πρωτογενούς παραγωγής από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τις αγροτικές επιδοτήσεις και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν , θέματα υποδομών και άλλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button