Πολιτικα

Συνάντηση Κρητικού με τον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δελτίο τύπου

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη συναντήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Οι κ.κ. Κρητικός και Σταμενίτης συζήτησαν για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων»” του ΠΑΑ 2014-2022 (Σχέδια Βελτίωσης), τα αποτελέσματα της οποίας αναρτήθηκαν πριν λίγες μέρες και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως εξήγησε στον κο. Κρητικό ο Υφυπουργός, πρόκειται για Δράση χαμηλού προϋπολογισμού -180 εκ.- εξ ου και ο αυξημένος ανταγωνισμός. Σημειώνεται, πως αυτήν την περίοδο, τρέχει η περίοδος άσκησης των ενδικοφανών προσφυγών.

Ο Υφυπουργός τον ενημέρωσε και για την παρέμβαση «Π3-73-2.3-Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027, ύψους 135 εκατ. ευρώ, η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης της οποίας αναρτήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Η ένταση στήριξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται στο 50%.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε μια διεύρυνση των δικαιούχων, της τάξεως του 50-60%, αίτημα που ο κ. Σταμενίτης προτίθεται να εξετάσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button