Πολιτικα

Κρητικός: Ευνοϊκή διάταξη για τους Δασωθέντες Αγρούς για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικού

Στο άρθρο 80 του νέου νομοσχεδίου που ξεκινά να συζητείται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή ρυθμίζεται το πλαίσιο των δασωθέντων αγρών, εξέλιξη με μεγάλη σημασία για πολλού ςαγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας.

Όπως γίνεται σαφές στην πρώτη παράγραφο του νέου άρθρου που αντικαθιστά το άρθρο 67 του ν. 998/1979 «Το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας σε εκτάσεις που εμφανίζονται στις αεροφωτογραφίες του 1945, ή, εφόσον αυτές δεν είναι ευκρινείς, του 1960, με αγροτική μορφή που δασώθηκαν μεταγενέστερα, ανεξάρτητα από τη μορφή που απέκτησαν αργότερα, επί των οποίων το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα κυριότητας βάσει τίτλου.», ενώ συνεχίζει και αναφέρει σχετικά με τα πρωτόλλοα διοικητικής αποβολής «Πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί για τις ανωτέρω εκτάσεις ανακαλούνται ακόμη και αν τελεσιδίκησαν δικαστικά.»

Στην παράγραφο 2 προβλέπονται ρυθμίσεις έτσι ώστε στις εκτάσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται δασικές να μπορεί να υπάρχει γεωρργική ή δενδροκομική εκμετάλλευση σε μέρος αυτών: «Αν οι εκτάσεις της παρ. 1 εντάσσονται στην παρ. 1 του άρθρου 3, τότε εμβαδόν αυτών έως τριάντα (30) στρέμματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση, χωρίς να επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή της χρήσης τους…»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button