Πολιτικα

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Πελοποννησίων υποδέχθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης   Θεόδωρος Βερούτης στο πλαίσιο της 3ης ετήσιας συνεδρίασης της Ομοσπονδίας, η οποία φέτος διεξάγεται στη Σπάρτη παραμονές των επετειακών εκδηλώσεων της γενέθλιας ημέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που επισήμως εορτάζεται στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας.

Η συζήτηση άνοιξε με αναφορές στις ιστορικές μνήμες και τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Πελοποννήσιοι κατά την ιστορική περίοδο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των δράσεων μνήμης, στοχασμού και τιμής που ενώνουν όλους τους Πελοποννήσιους. Δήλωσε επίσης την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τέτοιες δράσεις και αναφέρθηκε στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός καθώς και στα εν εξελίξει έργα σε όλη την Πελοπόννησο. Τέλος δήλωσε:

«Οι ιστορικές μνήμες και καταβολές ενδυναμώνουν τις σχέσεις των Πελοποννησίων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε. Λακωνίας στηρίζουν τις σχέσεις των τοπικών κοινωνιών, την ανιδιοτελή προσφορά και τις δράσεις πολιτισμού, ιστορικής παράδοσης και κληρονομιάς του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button