Εκπαιδευση

Κλείνουν για φέτος 8 σχολεία στη Λακωνία – 3 στην Αν. Μάνη

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων στον  νομό Λακωνίας, για το σχολικό έτος 2023-24, προβλέπει απόφαση του περιφερειακού διευθυντή  Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημητρίου Οικονομόπουλου.

Ειδικότερα, πρόκειται για το 1/Θ Νηπιαγωγείο Πετρίνας Αν. Μάνης, το 1/θ Νηπιαγωγείο Καρυών, το 1/Θ Νηπιαγωγείο Ρειχέας και το 1/θ Νηπιαγωγείο Βελιών Δ. Μονεμβασίας και το 2/Θ Νηπιαγωγείο Αλίκων Αν. Μάνης, στα οποία μπήκε «λουκέτο» λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού.

Σημειώνεται ότι και το 1/Θ Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Ζαραφώνα) δεν θα λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω έλλειψης διδακτηρίου, με τους μαθητές να φοιτούν σε σχολικές μονάδες γειτονικών περιοχών, ενώ δεν θα λειτουργήσει τελικά και το Δημοτικό Σχολείο Πετρίνας Αν. Μάνης, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού, παρόλο που ξεκίνησε η λειτουργία του τις πρώτες ημέρες της φετινής σχολικής χρονιάς.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, 10 είναι τα σχολεία που ιδρύονται και 36 οι μονάδες που καταργούνται. Επιπλέον, περισσότερα από 60 σχολεία συγχωνεύονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button