Αστυνομικα

Λιμεναρχείο Γυθείου: Παροχή συνδρομής σε κολυμβητή στην παραλία “ΑΜΠΕΛΟΣ” και σε ιστιοφόρο λόγω μηχανικής βλάβης στο Πόρτο Κάγιο

Δελτίο τύπου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

  • Τις απογευματινές ώρες στις 3/8, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή έξω από το Πόρτο Κάγιο Λακωνικού Κόλπου, με έναν (01) επιβαίνοντα. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το θαλαμηγό (Θ/Γ) “ZALIV III” σημαίας Μάλτας. Mε τη συνδρομή του βοηθητικού σκάφους του Θ/Γ, το Ι/Φ αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο του Πόρτο Κάγιο. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα.
  • Τις μεσημβρινές ώρες 6/8, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου για περιστατικό αγνοούμενου 52χρονου ημεδαπού κολυμβητή, ο οποίος είχε μεταβεί για διενέργεια κολύμβησης στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΜΠΕΛΟΣ” του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία και έκτοτε αγνοούταν. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετέβησαν στην περιοχή ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το σκάφος αναψυχής “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Σ.Γ. 303. Το “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” εντόπισε τον 52χρονο, κοντά σε βραχώδη ακτή σε παρακείμενο όρμο της παραλίας Αμπέλου, όπου δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, δεν επιθυμεί βοήθεια και επέστρεψε μόνος του στην παραλία της Αμπέλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button