Γενικα

Η Ε.Ο.Δ. Λακωνίας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Δελτίο τύπου

Η ΕΟΔ Λακωνίας ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για υποστήριξη των συναδέλφων διασωστών των όμορων Παραρτημάτων ΕΟΔ που επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή στη έρευνα, εντοπισμό και διάσωση συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel”.

Επταμελές κλιμάκιο μελών, εκπαιδευμένων σε απεγκλωβισμό από πλημμύρες με ειδικό εξοπλισμό και 2 οχήματα έφτασε το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου στην Λάρισα και ενσωματώθηκε στις αποστολές των άλλων Παραρτημάτων της ΕΟΔ που είχαν ήδη τεθεί  στην διάθεση των κρατικών υπηρεσιών.

Με εντολή από το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στην συνοικία Άγιος Θωμάς της Λάρισας για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από τις πλημμυρισμένες κατοικίες τους και την υποστήριξη τροφοδοσίας σε νερό και φαγητό στους κατοίκους.

Η ομάδα μας με 2 σωστικές βάρκες απεγκλώβισε 41 άτομα που ήταν καλά στην υγεία τους , 4 ζώα και αργά το βράδυ του Σαββάτου απεγκλώβισε μια τραυματισμένη από πτώση γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε από την κατοικία της 1ου ορόφου πολυκατοικίας και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ.

Επιπλέον μετέφερε με τις βάρκες νερό και φαγητό σε όσους παρέμειναν στις οικίες τους από τον 1ο όροφο και ψηλότερα.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα για την εξαιρετική μας συνεργασία.

Ευχαριστούμε τον Επικεφαλής Αξιωματικό ΠΥ του τομέα ευθύνης της επιχείρησής μας για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία.

Τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν όπως κάθε φορά από το ισχνό ταμείο της ομάδας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button