Πολιτικα

Σημεία της ομιλίας Κρητικού στη Βουλή για την στήριξη των ανέργων και τη νέα στεγαστική πολιτική

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικού

Όταν ένας οργανισμός δε λειτουργεί σωστά ή λειτουργεί με αποδοτικότητα μικρότερη από αυτή που μπορεί, πρέπει να αλλάζει, να ανανεώνεται, να αναδιαρθρώνεται δραστικά με τη διάγνωση των διεργασιών του, τον σχεδιασμό νέων, τον μετασχηματισμό του Οργανισμού, τη λειτουργία συστήματος διαχείρισης των Διεργασιών και τη σταδιακή βελτίωση.

Αν αφαιρέσουμε όλες τις λέξεις του νομοσχεδίου θα παραμείνει η θέληση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των πραγματικών ανέργων, δηλαδή των ανέργων που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βρουν μια σταθερή εργασία και να εισαχθεί σε ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μακροχρόνια άνεργοι, είναι η έλλειψη ουσιαστικής κατάρτισης και η απουσία ικανοτήτων και εφοδίων για να ανταπεξέλθουν στη σημερινή απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα.

Βασική μας μέριμνα είναι η συμπερίληψη των πραγματικών ανέργων στη διαδικασία της επιμόρφωσης, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και στη συνέχεια η διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Η αγορά εργασίας είναι απαιτητική. Κανείς δεν προσλαμβάνει ανειδίκευτους. Κανείς δεν πληρώνει αυτόν που δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά.

Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί δράση. Για τους συμπολίτες μας η εσκεμμένη ανεργία δεν πρέπει να είναι επιλογή.

Πιστεύουμε βαθιά ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι. Στόχος μας να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε ένα εργαλείο, το οποίο θα επανεντάσσει τον άνεργο στην αγορά και θα του δίνει την ώθηση να φύγει από το τέλμα της ανεργίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button