Εκδηλωσεις

Ξεκίνησαν οι πενθήμερες φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου

Ξεκίνησαν χθές, Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, οι πενθήμερες φετινές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821.

Αρχικά στην πλατεία «Αθανάτων» της Αρεόπολης δόθηκε η εκκίνηση του 3ου αγώνα κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης με δυο διαδρομές και με τη συμμετοχή δεκάδων δρομέων.

Στη συνέχεια το Λιμένι στον Ι.Ν. Αγ. Σώστη στο Κοιμητήριο του οικισμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών στο κενοτάφιο του Αρχιστρατήγου Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν στο παλαιό Δημαρχείο της ιστορικής έδρας του Δήμου Αν. Μάνης, την Αρεόπολη, τα εγκαίνια του ψηφιακού εκθέματος με το τίτλο «Ιστορία ενός έθνους». Το συγκεκριμένο έκθεμα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Μοριάς 21» σε συνεργασία του Δήμου Αν. Μάνης με το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο έχει ενταχθεί μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής του κ. Ανδρεάκου στο προγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το 1821, ώστε να λειτουργήσει ως Ιστορικό Μουσείο της Μάνης.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Αρεόπολης όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Μάνης στην Επανάσταση του 1821». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας εκφωνήθηκαν οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους κ. Νικόλαο Μπεζεντάκο, Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Μάνη πριν και μετά την Επανάσταση», τον κ. Θανάση Χρήστου, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Γεώργιο Δημακόγιαννη, Εκδότη με θέμα: «Αν οι Μανιάτες έλειπαν το ’21».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button