Πολιτικα

Στις 7 Αυγούστου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στην 13η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, την 7η Αυγούστου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113, στην Τρίπολη,για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

α. Διαδικασία ελέγχου :

  • Ερωτήσεις – επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων. (εξ αναβολής)

β. Θέματα ημερήσιας διάταξης :

  1. Επικύρωση των πρακτικών της 8ης/2023 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  2. Επικύρωση των πρακτικών της 9ης/2023 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  3. Επικύρωση των πρακτικών της 10ης/2023 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Α. Διοικητικά – Οικονομικά θέματα
  • Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου Β΄ τριμήνου 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ ΠΕ Αργολίδας, έτους 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων ΠΕ Μεσσηνίας, έτους 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση ανοίγματος  λογαριασμού σε Τραπεζικό Ίδρυμα, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “TRIERES”.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση επέκτασης των ισχυουσών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της υπ’ αριθ. 204711/12-11-20 (ΦΕΚ 5267-Β-30.11.20) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.& Ι, νοτίως έως την περιοχή συνάντησης των Παλαιολόγου και Όθωνος Αμαλίας και βορείως έως την περιοχή συνάντησης των Παλαιολόγου και Θερμοπυλών στη Σπάρτη Λακωνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Θεόδωρος Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση πρόσληψης δύο (2) Χειριστών Μηχανημάτων Έργου στη Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Προσδιορισμός αδειών χειριστών Μηχανημάτων Έργου έπειτα από έγκριση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Δήμους, στις Περιφέρειες καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από 21.00 της 10-8-23 έως την 01.00 της 11-8-23 για τη διεξαγωγής της “Λευκής Νύχτας” στην Κόρινθο.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χαρίλαος Βυτινιώτης, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της κεντρικής αγοράς στην πόλη των Γαργαλιάνων, από 20.30 της 19-8-23 έως τις 04.00 της 20-8-23 για τη διεξαγωγής της “5ης Λευκής Νύχτας”.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Αναστάσιος Σαρδέλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος

Β. Περιβαλλοντικά θέματα
  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Ν. Μεσσηνίας» ΚΤΕΛ, Τ.Κ. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ανδρέας Τσουκαλάς, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού ΤΚ Αγίου Φλώρου» στην ΤΚ Αγίου Φλώρου, Δήμου Καλαμάτας. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικό Πάρκο συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 49,5MW και αποδιδόμενης ισχύος 48,3MW στη θέση “Τσούμα – Χιόνι – Στέκος” των Δήμων Σικυωνίων & Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην ΠΕ Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου», (ΠΕΤ: 2202728313).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Γεώργιος Οικονόμου, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας και των συνοδών έργων οδοποιίας» της εταιρίας WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΕΣ Α.Ε.Β.Ε., με κωδική ονομασία θέσης «ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ – 1290865» σε θέση «πλησίον Νέας Τίρυνθας», του Δήμου Ναυπλιέων, της ΠΕ Αργολίδας, (ΠΕΤ: 2211864422)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης

Γ. Έγκριση σύναψης – τροποποίησης Προγραμματικών Συμβάσεων Υλοποίησης έργων Τεχνικού Προγράμματος και ΠΔΑ – ΠΔΕ
  1. Έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΜΟΡΙΑΣ Α.Ε. – ΑΟΤΑ, για την πράξη: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ, ΜΑΤΙΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ». Επέκταση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Γιώργος Οικονόμου, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση 2ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Έρευνα για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της ρύπανσης που προκαλείται από τον κύκλο εργασιών των πυρηνελαιουργείων». (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση 1ης τροποποίησης της Διαβαθμιδικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Δυτικής Μάνης για την πράξη «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΟΛΩΝ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Άννα Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση τροποποίησης συμβάσεων εργολάβων διενέργειας δολωματικών ψεκασμών και διαχείρισης δακοπαγίδων προγράμματος δακοκτονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για τα έτη 2022, 2023 και 2024 στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

Δ. Έγκριση σύναψης – τροποποίησης Προγραμματικών Συμβάσεων  Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως για την υλοποίηση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΜΟΝΗΣ ΜΑΚΡΥΣΙΟΥ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Εμμανουήλ Σκαντζός, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση 1ης τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του Αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα Δ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Π.Ε. Κορινθίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης για την υλοποίηση του έργου: “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ 5Χ5 ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ”.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Γεώργιος Οικονόμου, Αντιπεριφερειάρχης

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ      
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button