Προσωπα

Ο Γρηγόρης Μόφορης θριαμβευτής και φέτος τον αγώνα σκοποβολής στον Πύργο Διρού

Ο Μανιάτης Γρηγόρης Μόφορης (του Ηλία) ήταν και φέτος ο θριαμβευτής του αγώνα σκοποβολής που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Διρού από 29 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου 2023. Ο 40χρονος αστυνομικός από την Κοκκάλα (Ανατολικής Μάνης) κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα ισάριθμα αγωνίσματα που έλαβε μέρος.

Συγκεκριμένα στο πιστόλι κεντρικής πυροδότησης (30+30) με επίδοση 569/600, στο πιστόλι standard με 542/600 και στο πιστόλι ταχύτητας μεγάλου διαμετρήματος (10-8-6) με 567/600. Να σημειωθεί ότι ο Γρ. Μόφορης κερδίζει στο Διρό το χρυσό μετάλλιο σε τρία αγωνίσματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που αγωνίζεται χωρίς διακοπή.

Ο αγώνας διοργανώθηκε στον Πύργο Διρού από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης «Το Ταίναρο», τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, την Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ΑΟ Μάνης «Ο Νίκανδρος», τον Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης και τον ΑΟ Γυθείου. Μετείχαν περισσότεροι από εκατό αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας σε αεροβόλα και πυροβόλα όπλα, μεταξύ των οποίων και μέλη των εθνικών ομάδων. Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της 197ης επετείου της Μάχης του Διρού.

Η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής για τις ηρωίδες Μανιάτισες που αντιστάθηκαν ηρωιακά στα στρατεύματα του Ιμπραήμ το 1826.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button