Αστυνομικα

Συλλήψεις 4 ατόμων για πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες σε Γύθειο και Σπάρτη

Δελτίο τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -16.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (5.8.2023) το μεσημέρι, στο Γύθειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 35, 19 και 42 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.7.2023 έως και την 5.8.2023, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν -5- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τηλεόραση και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -16.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και    -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και -1- όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button