Πολιτικα

Ο Δημήτρης Ανδρεάκος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης – Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την εκλογή προεδρείου αλλά και για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής (αντικαθιστά με το νέο νόμο την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου, κ. Δημήτριος Ανδρεάκος. Αντιπρόεδρος από την παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας» ο κ. Γεώργιος Δημακόγιαννης και Γραμματέας από την παράταξη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» του κ. Δημάρχου, η κα Κωνσταντίνα Βασιλούνη.

Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν από την παράταξη του κ. Ανδρεάκου οι δημοτικοί σύμβουλοι: Τακτικά μέλη: Καλαποθαράκος Κωνσταντίνος, Λυροφώνη Γεωργία, Μορφίρης Δικαίος και Χριστοδουλάκος Απόστολος. Αναπληρωματικά μέλη: Δρακουλάκου Ελένη, Τζανής Δημήτριος, Καπασούρης – Σεψάκος Γεώργιος και Πατρικάκος Παναγιώτης.

Από την παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας»: Τακτικά μέλη: Μπαγετάκου Βεατρίκη και Πλαγιαννάκος Γεώργιος. Αναπληρωματικά μέλη: Παντελεάκος Κυριάκος και Λιγνός Νικόλαος.

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής θα είναι ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Η θητεία του προεδρείου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής θα είναι μέχρι τις 30/6/2026.

Νέος επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας» μετά την παραίτηση του κ. Αδάμη, αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Λιγνός. Ενώ με απόφαση της παράταξης η δημοτική σύμβουλος κα Χριστίνα Ρογκάκου (Δ.Ε. Σμύνους) διαγράφεται από την παράταξη.

Επομένως η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αυτή την εξέλιξη έχει ως εξής, από τα 25 μέλη, 18 σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.», 6 σύμβουλοι από την παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας» και 1 ανεξάρτητη σύμβουλος.

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάθώς όπως αναγράφεται και στα πρακτικά στην αίθουσα εισήλθε ο κ. Μιχαλακάκος Παύλος, παίρνοντας κάθισμα από το κοινό του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετώντας το στη μέση των εδράνων των Δημοτικών Συμβούλων, αναρτώντας πανό – χαρτόνι, λέγοντας συνθήματα και διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Μετά από τρείς διακοπές της συνεδρίασης, ο κ. Μιχαλακάκος αποχώρησε συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Για να δείτε αναλυτικά τα πρακτικά πατήστε τους αντίστοιχους συνδέσμους:

Για την εκλογή του προεδρείου

Για την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button