Πολιτικα

Ομιλία Δαβάκη για τα υγειονομικά θέματα της Λακωνίας και τις αποζημιώσεις των παγόπληκτων και πυρόπληκτων παραγωγών

Δελτίο τύπου

Ομιλία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με θέμα την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και τη θέσπιση του προσωπικού γιατρού, πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών που επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και του ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημιώσεων .

Ζήτησε όμως από την κυβέρνηση να επιλυθούν άμεσα και με ουσιαστικό τρόπο και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ώστε να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι κατ’ επάγγελμα αγρότες των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα και μετά να ακολουθήσουν και οι άλλες κατηγορίες.

Στη συνέχεια, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε από τον παρόντα υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προχωρήσει στην αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις, όπως το να υπάρχουν στη Λακωνία ιατρεία που ενώ βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης, να υπάγονται σε Κέντρα Υγείας άλλων Δήμων…

Του ζήτησε επίσης να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπως η έλλειψη μικροβιολόγου, ασθενοφόρου και οδηγών, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επαρκή υγειονομική κάλυψη του χώρου ευθύνης του.

Παράλληλα, ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αναδιοργάνωσή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ώστε αυτή να καλύπτει μικρότερα διοικητικά όρια για την καλύτερη εποπτεία και τη μείωση του διοικητικού φόρτου που αντιμετωπίζουν η διοίκηση και τα στελέχη της.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία των κινήτρων που θεσπίζονται στο νομοσχέδιο για τους νέους γιατρούς, ώστε να καταστούν οι απομακρυσμένες δομές υγείας της ελληνικής περιφέρειας πιο ελκυστικές για αυτούς.

Τέλος, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα των δύο Νοσοκομείων της Λακωνίας και ζήτησε από τον Θάνο Πλεύρη να συνεχίσει να δίνει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ενώ τον ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button