Πολιτικα

“Να προχωρήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης στη Σκάλα” τονίστηκε στην υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σύσκεψη εκπροσώπων και φορέων της Λακωνίας, στη Σπάρτη

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η ομόθυμη θέση ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σκάλας -το οποίο προβλέπεται στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου-, εκφράστηκε από τους μετασχόντες στην υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαρτίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, το σύνολο των δημάρχων της Λακωνίας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Ν.Τ. Λακωνίας του ΤΕΕ, επαγγελματικών συλλόγων.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά την σύσκεψη -για την εξέλιξη της οποίας ενημερώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης-, τόνισε:

“Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι της λακωνικής κοινωνίας, αυτοί που κατά τεκμήριο την εκφράζουν, πήραν θέση υπέρ της ολοκλήρωσης των εργασιών στη Σκάλα. Επομένως, δεν είναι επιτρεπτό από καμία ομάδα να υποκαθιστά τους φυσικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και δια της βίας να επιχειρεί να παρακωλύσει το έργο” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης. Και σημείωσε:

“Από αύριο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος από τις Αρχές που έχουν υποχρέωση να τον εφαρμόσουν. Τον λόγο πλέον τον έχει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, για να στραφεί κατά παντός υπευθύνου που παρακωλύει το έργο”.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης, κατά την προσέλευσή του στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, είχε συνομιλία με εκπροσώπους από τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button