Πολιτικα

Συνάντηση Δαβάκη με Ζαχαράκη για Τρίτεκνους και άλλα θέματα

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας κ. Δαβάκη

Συναντήθηκα πρόσφατα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και συζητήσαμε θέματα της αρμοδιότητάς της.

✅Της έθεσα το ζήτημα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ των ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ με τους πολύτεκνους και ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε αυτή να υλοποιηθεί .

✅Αναφέρθηκα επίσης, στα επιδόματα αναπηρίας και ζήτησα την αναδιαμόρφωσή τους, την αύξηση των ποσών και την απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγησή τους.

📍Στάθηκα ιδιαίτερα στον εξορθολογισμό του επιδόματος του Ανασφάλιστου Υπερήλικα και ζήτησα να αλλάξουν οι προϋποθέσεις της χορήγησής του , προκειμένου περισσότεροι δικαιούχοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

✅Τέλος, αναφέρθηκα στο πιλοτικό πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού. Μια καινοτόμα δράση, που την έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και που θα προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.Ζήτησα την επέκτασή του, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

✳️Επίσης ζήτησα την αύξηση του Επιδόματος Τέκνων, ως ένα μέτρο στήριξης της ελληνικής οικογένειας.

📍Η Σοφία Ζαχαράκη μου απάντησε ,ότι έχει συσταθεί Επιτροπή για την αναδιαμόρφωση των επιδομάτων αναπηρίας και σε άμεση προτεραιότητα , είναι η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για το επίδομα του Ανασφάλιστου Υπερήλικα.

🔵Όσον αφορά το θέμα της εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους ,η υπουργός ανέφερε , ότι ήδη η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα εξομοίωσης ,όπως στο πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»,στα voucher , στα ΚΔΑΠ κ.α.,ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει στοχευμένη προεργασία ,ώστε να αποτυπωθεί το απαιτούμενο δημοσιονομικό κόστος ,για την πλήρη εξομοίωση .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button