Αστυνομικα

Αποκαλύψεις στην υπόθεση πλαστογράφησης: Γιατρός από το Γύθειο πλαστογράφησε τη σφραγίδα του διευθυντή του ΚΥ Αρεόπολης

Ένα περίεργο όσο και πρωτοφανές -για τα αστυνομικά χρονικά της Λακωνίας- συμβάν εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στην περιοχή της Σπάρτης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, ένας άνδρας μετέβη σε επιχείρηση-τυπογραφείο της Σπάρτης, ζητώντας από τον υπεύθυνο να προχωρήσει σε κατασκευή ιατρικής σφραγίδας με τα στοιχεία του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης. Το αίτημα αυτό, ωστόσο, κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος χάρη στην παρατηρητικότητα και την προνοητικότητα του, θεώρησε σκόπιμο να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του ΚΥ, ώστε να επιβεβαιώσει ότι είχε δοθεί η σχετική εξουσιοδότηση, προτού ξεκινήσει τη δημιουργία της σφραγίδας. Ο διευθυντής του Κέντρου, όμως, προς βαθιά έκπληξή του, δήλωσε πλήρη άγνοια για την ενέργεια αυτή κι ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Έτσι, όταν ο πελάτης επανήλθε λίγες ώρες αργότερα στην επιχείρηση για να παραλάβει τη σφραγίδα που είχε παραγγείλει, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας, ενώ κατασχέθηκε η σφραγίδα-«μαϊμού».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ κινήθηκε αυτεπάγγελτα η διαδικασία για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 58χρονος γιατρός που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Γύθειο. Παρέμεινε δύο ημέρες στα κρατητήρια Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης υπέβαλε μήνυση κατά του 58χρονου ζητώντας την ποινική του δίωξη.

Η σοβαρή αυτή υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Στόχος είναι να διαλευκανθεί για ποιους λόγους ο γιατρός θέλησε να οικειοποιηθεί την «υπογραφή»-αναγνωριστικό ενός άλλου επιστήμονα κι αν αυτό συνδέεται με το ενδεχόμενο χρήσης σε μελλοντική έκδοση επίσημων ιατρικών εγγράφων ή πιστοποιητικών.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της αστυνομίας για το περιστατικό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button