Εκδηλωσεις

Τιμήθηκε με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Με λαμπρότητα και υψηλό το εθνικό φρόνημα τιμήθηκε στο Γύθειο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, σήμερα Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, όπου στο Ηρώον της πόλης πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Στη συνέχεια στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου τελέστηκε η Δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’. Στο Ηρώον εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση τιμητικών δάφνινων στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Γυθείου κα Σταυρούλα Αποστολάκου.

Με αίσθημα υπερηφάνειας και σεβασμού προς τους Ήρωες Αγωνιστές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης παρέλασαν φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η φιλαρμονική Αν. Μάνης.  Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης στρατιωτικό τμήμα από το 2ο Τάγμα ΚΕΕΜ, που εδρεύει στο Γύθειο, το παράρτημα Λακωνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, έφιπποι αναβάτες και μηχανοκίνητο τμήμα της Π.Υ. Γυθείου. Το πιο θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων πολιτών που είχαν κατακλύσει την παραλιακή οδό της πόλης κέρδισαν τα μέλη του τμήματος επιδείξεων από το 2ο Τάγμα ΚΕΕΜ, όπου παρουσίασαν οπλασκήσεις.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Δημαρχείου Γυθείου από αντιπροσωπείες των σχολείων.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κα Γυπαράκη, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κα Λυροφώνη, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Μοτσάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button