Πολιτικα

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το νέο δικαστικό χάρτη ζητά ο Κουτσούλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη, 24.01.2024

Επισυνάπτεται η επιστολή, που απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» κ. Δημήτρης Κουτσούλης στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Εμμ. Σκαντζό, με θέμα τη σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη. 

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε σχέδιο νόμου που περιγράφει αλλαγές στην αρχιτεκτονική δομή της Δικαιοσύνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με σημαντικές αναδιαρθρώσεις δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει ήδη εγείρει πολλές συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και πιστεύοντας βαθιά ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει, όχι μόνο να αφουγκράζεται τη «φωνή» των πολιτών, αλλά και να διεκδικεί ρόλο και άποψη σε ζητήματα που οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές ισορροπίες και ιδιαιτερότητες, παρακαλώ όπως συγκαλέσετε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων και παραγόντων της Πελοποννήσου.

Προτείνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο να κληθούν οι Βουλευτές, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι καθώς και το σύνολο των Ενώσεων και Συλλόγων των Δικαστών και των Δικαστικών Υπαλλήλων της Πελοποννήσου, προκειμένου να αποκτήσουμε σφαιρική άποψη και από κοινού να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους αυτού του μείζονος ζητήματος.

Θεωρώ χρέος μας, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου να πρωτοστατήσουμε σε μία ολοκληρωμένη διαβούλευση που ενδεχομένως θα διαμορφώσει μία κοινή στάση έναντι του ζητήματος, η οποία με τη σειρά της μπορεί να συμβάλλει στη λήψη τελικών αποφάσεων από το αρμόδιο Υπουργείο χωρίς δογματισμούς και κυρίως, χωρίς αυτές να λαμβάνονται ερήμην των λειτουργών της Δικαιοσύνης και τελικά, σε βάρος της κοινωνίας».

Με τιμή

Δημήτρης Π. Κουτσούλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Επικεφαλής Παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία  Ζωής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button