Πολιτικα

Ομιλία Γρηγοράκου στη Βουλή για τον Νέο Ποινικό Κώδικα και το νέο Δικαστικό χάρτη

Δελτίο τύπου

Σήμερα είναι η πρώτη μου ομιλία μετά την μεγάλη απώλεια του πατέρα μου, του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

👉🏻Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Λάκωνες συμπολίτες μου για τη συμπαράστασή τους και την αγάπη τους – είναι συγκινητική.

👉🏻Προσωπική μου δέσμευση η συνέχιση του έργου του πατέρα μου για τη Λακωνία και τους Λάκωνες.

➡️ Για τον νέο Δικαστικό Χάρτη μετέφερα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Φλωρίδη, που ήταν παρών στην αίθουσα την ώρα της τοποθέτησής μου, τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας,των Δικηγορικών Συλλόγων Γυθείου και Σπάρτης, των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου και άλλων τοπικών φορέων και ενώσεων,όπως η Επαγγελματική Ένωση Βατίκων σχετικά με :

❗️❗️Το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου προτείνεται η κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου καθώς και των Ειρηνοδικείων Νεάπολης και Μολάων ❗️❗️

👉🏻Με την κατάργηση του πλήρους στελεχωμένου Πρωτοδικείου Γυθείου θα δυσκολέψει η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των κατοίκων που εξυπηρετούνται από αυτό, δηλαδή των κατοίκων των Δήμων Μονεμβασίας, Ανατολικής Μάνης και Ελαφονήσου.

👉🏻Η μη διατήρηση των Ειρηνοδικείων Νεαπόλεως και Μολάων, θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω της μεγάλης απόστασης από την έδρα του Νομού, τη Σπάρτη, αλλά και λόγω του μεγάλου πληθυσμού που εξυπηρετούν.

👉🏻Το Ειρηνοδικείο Νεάπολης εξυπηρετεί και τον Δήμο Ελαφονήσου, με τα γνωστά θέματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

👉🏻Οι κάτοικοι της Ελαφονήσου για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο αρμόδιο Δικαστήριο, θα πρέπει να διανυκτερεύουν στη Σπάρτη με συνέπεια και την υπέρμετρη οικονομική τους επιβάρυνση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button