Εκπαιδευση

Εγκαινιάστηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο(ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Ανατολικής Μάνης

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο– Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Ανατολικής Μάνης, στην τοπική Κοινότητα Πετρίνας. Η μονάδα αποτελεί ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει συνολικά τις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

Με  ωφελούμενους πρώτα τα ίδια παιδιά και φυσικά τις οικογένειές τους, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ανατολικής Μάνης έρχεται, μετά και τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Βασιλείου το 2022, να ενισχύσει την ισοτιμία, καλύπτοντας ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του με δεκατέσσερις μαθητές και οκτώ εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος: «Ως Δήμος Ανατολικής Μάνης διαβεβαιώνουμε  ότι πρόθεσή μας είναι η άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του σχολείου, ενός σχολείου που ανάλογό του δημιουργείται πρώτη φορά στο νομό μας και έρχεται να καλύψει με ουσιαστικό τρόπο πραγματικές ανάγκες.

Εξάλλου, είναι σταθερή μας επιδίωξη η προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και η παροχή των απαραίτητων εφοδίων για την αυτόνομη διαβίωση και την ομαλότερη ένταξη όλων των μαθητών στην κοινωνία.

Γι’ αυτό είναι συνεχείς οι προσπάθειες του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την άρση κάθε μορφής αποκλεισμού, για την εξάλειψη κάθε στιγματισμού, με τη δημιουργία δομών και υπηρεσιών που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη όλων των πολιτών. Άλλωστε είμαστε συμμέτοχοι του οράματος που θέλει μια ανοιχτή και χωρίς εμπόδια δημοκρατική κοινωνία, η οποία να διασφαλίζει την αυτονομία και την ευημερία με ίσους όρους».

Στην τελετή παρέστησαν  οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός, Δαβάκης και Γρηγοράκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού  & Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κ. Τζινιέρης, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Οικονομόπουλος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κα Λιακοπούλου, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πολίτης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου κ. Καραλής, ο  Πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας κ. Λαμπρινάκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button