Πολιτικα

Συνεδρίαση στις 15/11 για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στην 17η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, την 15η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113, στην Τρίπολη,για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

Α. Θέματα Πρωτογενούς Τομέα
  1. α) Αποζημιώσεις – ενισχύσεις.

        β) Φυτοπροστασία – ασθένειες

        γ) Νέες καλλιέργειες

        δ) Νέοι αγρότες – σχέδια βελτίωσης

        ε) Εγγειοβελτιωτικά 

        ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:  Ενημέρωση από Γενικό Διευθυντή και Διευθυντές ΔΑΟΚ μαζί με Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες κατά Περιφερειακή Ενότητα / Ερωτήσεις – απαντήσεις – τοποθετήσεις.

Β. Διοικητικά – Οικονομικά θέματα
  • Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Επικαιροποίηση εκπροσώπων Περιφερειών στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση παράτασης, έως τις 30-6-2024, των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Λακωνίας, οι οποίες λήγουν στις 30-11-2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Θεόδωρος Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση 2ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Ιδίων Πόρων ΠΕ Κορινθίας, έτους 2023.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Θεόδωρος Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση του από 16-8-2023 πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της αρμόδιας Επιτροπής Παρακολούθησης και εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «Αποκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα και προμήθεια μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων στο γήπεδο Ζευγολατιού» (εξ αναβολής).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Οικονόμου Γεώργιος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση ΣΤ’ Πρακτικού επιτροπής Διενέργειας, Αξιολόγησης και παρακολούθησης της διακήρυξης για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2023 στο Νομό Κορινθίας» (εξ αναβολής).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Γκιολής Αναστάσιος, Αντιπεριφερειάρχης

  • Έγκριση επέκτασης των ισχυουσών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της υπ’ αριθ. 204711/12-11-20 (ΦΕΚ 5267-Β-30.11.20) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.& Ι, για το Κεντρικό Τμήμα της οδού Παλαιολόγου (συμβολή με Βρασίδου έως συμβολή με Ευαγγελιστρίας), νοτίως έως την περιοχή συνάντησης των Παλαιολόγου και Όθωνος Αμαλίας και βορείως έως την περιοχή συνάντησης των Παλαιολόγου και Θερμοπυλών στη Σπάρτη Λακωνίας (εξ αναβολής).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Βερούτης Θεόδωρος, Αντιπεριφερειάρχης

Γ. Έγκριση σύναψης – τροποποίησης Προγραμματικών Συμβάσεων Υλοποίησης έργων Τεχνικού Προγράμματος και ΠΔΑ – ΠΔΕ
  • Έγκριση αιτήματος τρίτης παράτασης χρονοδιαγράμματος της από 14-7-2022 σύμβασης με ΑΔΑΜ: 22SYMV010934610 με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου» (εξ αναβολής).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Νίκωνας Τζινιέρης, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση του Σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης, της σκοπιμότητας αυτής και εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη για την υπογραφή της, για την υποβολή προτάσεων στο ΕΠ Πελοπόννησος 2021-2027 στο πλαίσιο του άξονα Προτεραιότητας 5. «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη, Αντιμετώπιση της Φτώχειας και ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας» και των Υποδράσεων 4.ια.1.2 με τίτλο: «Συνέχιση Κέντρων Κοινότητας» & 4.ια.1.1 με τίτλο: «Νέα Κέντρα Κοινότητας των οποίων η υλοποίηση προετοιμάσθηκε και ωρίμασε την περίοδο 2014-2020», με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους Ναυπλιέων, Τρίπολης, Κορινθίων, Σπάρτης, Καλαμάτας,  Μεσσήνης, Σικυωνίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων,  Μονεμβασιάς, Πύλου – Νέστορος, Βόρειας Κυνουρίας, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Άργους – Μυκηνών,  Ερμιονίδας και Ανατολικής Μάνης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Χρονάς Άγγελος, Αντιπεριφερειάρχης

  1. Έγκριση 2ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Επιδαύρου, για το έργο: «Ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου  Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ιωάννης Μαντζούνης, Αντιπεριφερειάρχης

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ    
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button