Πολιτικα

Συμβάσεις ύψους 1,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Συμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ύψους 1.883.816,52 ευρώ, υπέγραψε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος. Οι συμβάσεις αφορούν σε εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Ανατολικής Μάνης στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο». Ειδικότερα, η πράξη αποτελείται από δύο κύρια υποέργα στα οποία προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την ευκολότερη πρόσβαση και τη σύνδεση σημείων του Δήμου με πολιτιστική – τουριστική – ιστορική – γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία.

Πιο συγκεκριμένα, η πράξη αφορά στις εξής δύο διαδρομές α) από εθνική οδό Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός και β) από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις, προσθήκες στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση, τεχνικά έργα, κλαδοκοπές για την αποκατάσταση της ορατότητας, διαμόρφωση τάφρων και τοποθέτηση κιβωτοειδών οχετών (προκειμένου να βελτιωθεί η απορροή των όμβριων και να διασφαλιστεί η μη ολισθηρότητα του οδοστρώματος).

Με την ολοκλήρωση των εργασιών η πρόσβαση στους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου Ανατολικής Μάνης θα γίνει ευκολότερη και ασφαλέστερη τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης αναμένονται σημαντικά και θα συμβάλλουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, στην αστική αναζωογόνηση και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, στην αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής (με την αύξηση των επισκεπτών λόγω της ευχερέστερης πρόσβασης στα χωριά) και φυσικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (συλλογική απόφαση  2022ΤΑ05500000) με κωδικό του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 5180769, που εγκρίθηκε με την υπ’ αρ.  89519/23-12-2022 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button