Πολιτικα

Αποκαλύψεις “φωτιά” Π.Νίκα: Η Π.Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα Σαμαρά – Δέχτηκα “βασανισμό” – Δεν θα είναι υποψήφιος

Με έντονες αιχμές, συνοδεύτηκε η συνέντευξη Τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννησού, Παναγιώτη Νίκα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη του μηχανικού Δημήτρη Πτωχού ως υποψηφίου διαδόχου του στην συγκεκριμένη Περιφερειακή ενότητα.

Ο κ. Νίκας, αφού έκανε έναν απολογισμό του στην Περιφέρεια και στην αυτοδιοικητική του διαδρομή, σημείωσε ότι το 2019 έλαβε το 55% των ψήφων της ΝΔ, λέγοντας ότι το ποσοστό αυτό το τίμησε στο ακέραιο.

Είπε ότι πριν ένα χρόνο επισκέπτηκε τον Πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου και ζήτησε την αλλαγή του επικεφαλής για τις εκλογές του 2023 και την επιλογή συγκεκριμένου προσώπου.

“Γιατί έκανα αυτή την κίνηση; Γιατί από την αρχή που ήρθα εδώ υπέστη μια σοβαρή πίεση από το “σύστημα Σαμαρά”. Από την αρχή μου έθεσαν ακόμη και ποιοι θα είναι αντιπεριφερειάρχες. Είχα εθρική στάση και “βασανισμό” από το σύστημα αυτό και από τα ΜΜΕ που το υπηρετούν. Είπα “Φεύγω, ησυχάστε”, αλλά πίσω υπήρχε μια παράταξη”, πρόσθεσε και συνέχισε τις αποκαλύψεις:

“Μάθαινα εξώδικα, ποτέ επίσημα, για άλλα πρόσωπα. Για τον κ. Βλάσση. Άκουγα ότι συγκροτείται συνδυασμός. Παραξενευόμουν. Ώσπου ξαφνικά κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα και παρουσίασε τον κ. Βλάσση, ως “λαγό”…

Δεν αισθάνθηκα  μεγάλη πίεση από τον Τατούλη, αλλά από το εσωτερικό της παράταξής μου.

Το χρίσμα δόθηκε  σε νέο υποψήφιο (τον κ. Πτωχό). Εγώ κακά λόγια δεν έχω να πω για κανένα, αλλά το ότι δεν έχει καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε ίδρωσε τη φανέλα για τη ΝΔ, είναι ξεκάθαρο. Μόνο για το ρόλο στο Μαξίμου και το ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά, γνωρίζω.

Η Π. Πελοποννήσου έχει εκχωρηθεί στο σύστημα  Σαμαρά. Υπάρχει υβριδική λειτουργία της ΠΟΛΑΝ εδώ.

Ακόμη και διοικητής νοσοκομείου ή διευθυντής υπηρεσίας ή δήμαρχος να θες να γίνεις εδώ, πρέπει να προωθηθείς και να λες ευχαριστώ στο “σύστημα Σαμαρά”.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Οι Περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν.

Ανεξάρτητο συνδυασμό δεν θα κάνω. Δεν θέλω με το ζόρι προσφορά.

Έχω πικρία και στεναχώρια.

Για το συγκεκριμένο σύστημα. Για τα έργα και το παρασκήνιο που προωθεί.

Έχω 100 περιπτώσεις να πω.

Θέλω να με αφήσουν ήσυχο τους επόμενους μήνες.

Κλείνω με αυτό:

“είναι μικρό το κακό αν χάσουμε κάποιες εκλογές, είναι μεγάλο το κακό όμως αν καταστρέψουμε τον αξιακό μας κώδικα” Κ. Καραμανλής.

Για να δείτε το βίντεο της συνέντευξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button