Πολιτικα

Γρηγοράκου: Ώρα Μηδέν για το Ε.Σ.Υ. στη Λακωνία

Δελτίο τύπου της Βουλευτού Λακωνίας (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) κας Γρηγοράκου

Κατέθεσα δύο νέες κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη – μία για το Κ.Υ. Γυθείου και μία για το Νοσοκομείο Μολάων.

👉🏻 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης την προηγούμενη Πέμπτη, οι εναπομείναντες επιμελητές και αγροτικοί γιατροί του Κ.Υ. Γυθείου εξέπεμψαν SOS.

👉🏻Οι διαρκείς μετακινήσεις γιατρών από το Κ.Υ. Γυθείου προς το Νοσοκομείο Σπάρτης έχουν σαν συνέπεια την εφημεριακή επιβάρυνση των ιατρών με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την σωματική και πνευματική αντοχή τους που έχει ξεπεραστεί επί σειρά μηνών.

🛑 Οι περιπέτειες όμως του ΕΣΥ στη Λακωνία δεν έχουν τέλος.❗️

👉🏻Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων , ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Μολάων υπολειτουργεί και ορισμένα από τα προγραμματισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου διενεργούνται στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

➡️ Να σημειώσουμε πως για το σχεδιασμό του νέου υγειονομικού χάρτη της Ελλάδας και την τύχη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, το αρμόδιο Υπουργείο φαίνεται να έχει θέσει ως ένα βασικό κριτήριο τον αριθμό των Χειρουργείων που διενεργούνται σε ένα

Νοσοκομείο.

❌ Είναι ανεπίτρεπτο οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και επομένως υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις για υγειονομική κάλυψη.

🚫 Δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Νομό Λακωνίας το γεγονός ότι οι προκηρύξεις θέσεων για το Γ.Ν. Σπάρτης κηρύσσονται άγονες!

❌ Και επειδή σήμερα κλείνουμε 1 χρόνο από τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2024, η συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση των δημοσιών δομών υγείας της Λακωνίας, είναι το «ευχαριστώ» της Νέας Δημοκρατίας στους Λάκωνες πολίτες που στήριξαν τον Πρωθυπουργό με ποσοστό 50%.

Σκληρό αλλά αληθινό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button