Εκδηλωσεις

Εγκαινιάστηκε στην Αρεόπολη το παράρτημα της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου

Τα εγκαίνια του νεοσύστατου παραρτήματος της Μονάδος Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών Νοτίου Πελοποννήσου και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στην Αρεόπολη.

Τα γραφεία του παραρτήματος θα στεγάζονται στο Διοικητήριο της Αρεόπολης, μετά από παραχώρηση του σχετικού χώρου από το Δήμο Ανατολικής Μάνης για το σκοπό αυτό.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, εκπρόσωποι του Οργανισμού καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση των Διαχειριστικών Δράσεων που υλοποιήθηκαν για την Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» στο πλαίσιο του ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.) 2014-2020.

Οι αρμοδιότητες των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν ενδεικτικά: Την παρακολούθηση της κατάστασης των ειδών και των τύπων οικοτόπων στις περιοχές της χωρικής αρμοδιότητάς τους, την κατάρτιση ετήσιας έκθεσης για τις προστατευόμενες περιοχές, τη σύνταξη μελετών και διεξαγωγή ερευνών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και των παραγωγικών φορέων σε θέματα αναγόμενα στο έργο και τους σκοπούς του ΟΦΥΠΕΚΑ κ.α..

Επισημαίνεται ότι τις προστατευόμενες περιοχές στον νομό Λακωνίας αποτελούν το όρος Πάρνωνας, τα όρη της Ανατολικής Λακωνίας, οι Εκβολές Ευρώτα, η Ελαφόνησος & περιοχή Νεάπολης, το όρος Ταΰγετος και η Νότια Μάνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button