Πολιτικα

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών για ΦΠΑ εστίασης

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Λακωνίας

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

 Το Επιμελητήριό μας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις εστίασης-μέλη μας για την αύξηση του ΦΠΑ από το 13%  στο 24% για τον σερβιριζόμενο καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά. Τα αιτήματα και οι επανειλημμένες οχλήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων εστίασης για ένταξη όλων των ειδών εστίασης στο 13% (εκτός των αλκοολούχων), όπως φαίνεται, δεν έγινε δεκτή. Ο κλάδος της εστίασης αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και έχει πληγεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τις συνέπειες στον κλάδο της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. 

Σε συνδυασμό και με την αύξηση της τιμής του καφέ διεθνώς το τελευταίο εξάμηνο, η νέα αυτή αύξηση είναι αδύνατο να απορροφηθεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης και θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές, γεγονός που προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό μιας και οι μεγάλες επιχειρήσεις και αλυσίδες εστίασης δύνανται ίσως να επωμιστούν το νέο κόστος. Επιπλέον θα ενισχυθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός. 

Παρακαλούμε όπως εισακούσετε τα αιτήματα της ΠΟΕΣΕ, με τα οποία τασσόμαστε και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% εκτός αλκοολούχων.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button