Πολιτικα

Ερώτηση Γρηγοράκου στη Βουλή για το Κ.Υ. Γυθείου

Δελτίο τύπου

Κα Υπουργέ, σήμερα, στο Κ.Υ. Γυθείου υπηρετούν μόλις τρεις (3) επιμελητές γιατροί και τέσσερις (4) αγροτικοί, οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται στα όρια της εργασιακής εξόντωσης.

👉🏻Αναγκάζονται να φτάνουν μέχρι και τις δέκα (10) ή δώδεκα (12) εφημερίες, αντί των επτά (7) που νομίμως επιτρέπονται, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τόσο του Κ.Υ. Γυθείου, όσο και του Γ.Ν. Σπάρτης.

👉🏻Είναι πλέον γνωστό ότι η προβληματική κατάσταση και του Κ.Υ. Γυθείου προκύπτει εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του Γ.Ν. Σπάρτης που μονίμως απαιτεί μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Νομού για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του.

🔸 Η έκδηλη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας του Γυθείου έχει εκφραστεί με συντονισμένες κινητοποιήσεις από τους συλλόγους συνταξιούχων, από τους πέντε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Γυθείου και από την τοπική κοινωνία.

🔸Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει αναστολή λειτουργίας του Κ.Υ. Γυθείου, αυτό όμως οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε γιατρούς οι οποίοι είναι ευσυνείδητοι.

➡️ Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ανατολικής Μάνης οι αγροτικοί γιατροί τόνισαν ότι θεωρούν αντιεπαγγελματικό και ανήθικο να παρέχουν υπηρεσίες υγείας χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικευμένου γιατρού.

➡️ Στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στον οποίο ανήκει το Κέντρο Υγείας Γυθείου, ανήκουν περιοχές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

➡️ Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και από πολλές πυρκαγιές – ήδη για φέτος είχαμε φωτιά στην Πετρίνα και τα Κονάκια Γυθείου.

🔴 Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό το να υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας άρτια στελεχωμένο, που να μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας στον κόσμο που τις έχει ανάγκη.

🔴 Έχω καταθέσει σχετική τροπολογία για την κήρυξη του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, αλλά και του Κέντρου Υγείας Γυθείου ως άγονης Α΄ κατηγορίας, προκειμένου να βρεθούν κίνητρα.

❗️Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει αποφασίσει να καλύψει τη φιλοξενία δέκα αγροτικών ιατρών που θα επιλέξουν να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Αρεοπόλεως.

❗️Αντιλαμβάνομαι την κομβική σημασία την οποία έχει ένας Δήμος. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνεστε κι εσείς, κα Υπουργέ, ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Δεν μπορεί, δηλαδή, ένας Δήμος να προσπαθεί να καλύψει υποχρεώσεις και αρμοδιότητες τις οποίες έχει το Υπουργείο.

🆘 Σας καλώ να δεσμευτείτε εδώ, ενώπιον μας πως το Κ.Υ. Γυθείου θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Για το βίντεο πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button