Εκκλησιαστικα

Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στο Γύθειο

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Με κάθε ιεροπρέπεια τελέστηκε η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, του Τροπαιοφόρου στο Γύθειο και συγκεκριμένα στον εκεί Καθεδρικό Ναό με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Αφ’ εσπέρας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης του Πάσχα και του Αγίου Γεωργίου κατά τον οποίο ευλογήθηκαν τα πασχαλινά ωά, ενώ την κυριώνυμο ημέρα μετά την Αρχιερατική Θ.Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και ανεπέμφθησαν δεήσεις μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: υπέρ της καταλύσεως της του κορωνοϊού πανδημίας και της καταπαύσεως των πολεμικών συρράξεων.

Στα κηρύγματά του ο Σεβ. το εσπέρας και την κυριώνυμο ημέρα μίλησε για τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάστασή Του ως και για το ρωμαλέο χριστιανικό φρόνημα του Αγίου Γεωργίου.

Στην εορτή συμμετείχαν οι κληρικοί αρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκος, ο αρχιμ. π. Νήφων Καρολεμέας, ο πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Αρφάνης, ο πρεσβ. π. Σπυρίδων Κοτζαμπασάκης και ο ιερομ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Ο δε προϊστάμενος του Ι.Ναού π. Νήφων Καρολεμέας τα είχε όλα τακτοποιήσει ως έπρεπε.

Στο αναλόγιο έψαλε βυζαντινός χορός υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Ταπραντζή.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, η Αντιδήμαρχος Αν. Μάνης κα Δρακουλάκου, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λυροφώνη, ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη  Eurojust, Εισαγγελέας κ. Αδάμης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Πουλικάκος, Πλαγιαννάκος και Λιγνός και πλήθος κόσμου κρατώντας αναμένες τις λαμπάδες του Πάσχα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button