Πολιτικα

Κρητικός, Δαβάκης και Ένωση Φοροτεχνικών – Λογιστών Λακωνίας στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθές στο Υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο Υφυπουργό για τη φορολογική πολιτική κ. Δήμα με τους Βουλευτές Ν.Δ. Λακωνίας κ.κ. Κρητικό και Δαβάκη και μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δυο δελτία τύπου των Βουλευτών για τη συνάντηση:

Κρητικός: «ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ»

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη την Τετάρτη 3 Ιουλίου, η συνάντηση του βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικού με εκπροσώπους της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική, κο Χρίστο Δήμα.

«Με ένα πολύ μικρό ποσοστό των δηλώσεων να έχει υποβληθεί και με τη διαδικασία υποβολής των προσυμπληρωμένων να έληξε με πολλά προβλήματα και να χρήζει αρκετών τροποποιήσεων, το χρονοδιάγραμμα της 26ης Ιουλίου, είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθεί», τόνισε ο κ. Κρητικός, προσθέτοντας: «Υποστηρίξαμε με το συνάδελφο Θανάση Δαβάκη το αίτημα  σύσσωμου του κλάδου για “γενναία” παράταση και πιστεύουμε πως θα δοθεί».

Τα θεσμικά αιτήματα όπως και οι παρατηρήσεις επί των δυσλειτουργιών υποβολής των δηλώσεων, κατατέθηκαν στον κ. Δήμα, ο οποίος και θα τα λάβει υπόψη του για τη διασφάλιση της διεξαγωγής μιας ομαλότερης διαδικασίας από το επόμενο έτος.

«Ευχαριστούμε τον κ. Υφυπουργό που δέχτηκε άμεσα να μας συναντήσει, καθώς και την Πρόεδρο της Ένωσης, Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου και τα μέλη: Σπύρο Καρούνη, Νίκο Μπλέτα», κατέληξε ο κ. Κρητικός.

Δαβάκης: Οι φοροτέχνες -λογιστές στον υπουργό …

Οι φοροτέχνες-λογιστές της Λακωνίας ,όπως και σε όλη τη χώρα, καλούνται να εφαρμόσουν υπό δύσκολες συνθήκες την φορολογική πολιτική κάθε κυβέρνησης.
Η συνεργασία μου με την Ένωση Φοροτεχνικών -Λογιστών Λακωνίας είναι συνεχής και έχω διαπιστώσει προσωπικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καλούμενοι να υλοποιήσουν κυβερνητικές αποφάσεις.
Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν και η συνάντησή μας με τον αρμόδιο υφυπουργό για την φορολογική πολιτική Χρίστο Δήμα, μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Νεοκλή Κρητικό.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης με επικεφαλής την Πρόεδρο Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου και τα μέλη Σπύρο Καρούνη και Νίκο Μπλέτα ,ζήτησαν να επιλυθούν μια σειρά από προβλήματα που καθυστερούν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφαρμογή της συμβολαιακής γεωργίας και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας.
Επίσης συζητήσαμε και προβλήματα που παρατηρούνται στην καινούργια διαδικασία των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων.
Στο τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν και λειτουργικά ζητήματα του κλάδου τους, όπως το να εφαρμοστεί στην πράξη το μέτρο της ασθένειας του λογιστή.
Διαπιστώσαμε ότι ο Χρίστος Δήμας επιδιώκει τη συνεργασία με τον κλάδο των λογιστών ,ενώ δεσμεύτηκε ότι οι παρατηρήσεις τους θα ληφθούν υπόψιν ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button