Τουρισμος

Η Μάνη ανάμεσα στους ιδανικούς προορισμούς για την πασχαλινή σας απόδραση

Πηγή: FEELHELLAS

4. Μάνη: Πάσχα με φόντο το πανέμορφο άγριο τοπίο

Η ασύγκριτη φυσική ομορφιά της Μάνης, οι άγριοι βράχοι και τα πέτρινα σπίτια και οι πύργοι με θέα τη θάλασσα την κατατάσσουν σε ξεχωριστό προορισμό.

Χαρακτηριστικό πασχαλινό έθιμο της Μάνης είναι το ζύμωμα. Από τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές ξεκινούν να ζυμώνουν λαμπριάτικες κουλούρες ενώ ετοιμάζουν και τα κόκκινα αυγά, τα οποία παραχώνουν στο χώμα και τα βγάζουν την Κυριακή του Πάσχα.  Τη Μεγάλη Παρασκευή παρακολουθήστε την κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στην Αρεόπολη, το νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Το βράδυ της Ανάστασης μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα των βεγγαλικών στον ουρανό της Μάνης. Οι κάτοικοι του Λεωνιδίου, μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», αφήνουν ελεύθερα χιλιάδες χρωματιστά αερόστατα, τα οποία γεμίζουν τον ουρανό με φωτεινές κουκίδες, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό.

Εναλλακτικά, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργία στο χωριό Προάστιο, πάνω από την Καρδαµύλη, στην αυλή της Κοίµησης της Θεοτόκου για μια κατανυκτική και συγκινητική εμπειρία. Τη χαρμόσυνη Ανάσταση θα υποδεχτείτε εν μέσω κροτίδων και βεγγαλικών.

Το Πάσχα μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στο φαράγγι του Βυρού, εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, αφού χρειάζονται 3 ώρες για να το διασχίσετε, κάτι που αξίζει, γιατί η θέα με τα βράχια πάνω από τη θάλασσα στη διαδρομή θα σας ανταμείψει. Λίγο περπάτημα παραπάνω, εξάλλου, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Για τους λάτρεις, όμως της θάλασσας, ο Άγιος Νικόλαος, το μαγευτικό κυκλικό λιμανάκι με τις βάρκες και τα καΐκια φαντάζει ιδανικός.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα κατευθυνθείτε προς την Τραχήλα, το χωριό – σταθμός στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Την ώρα της δύσης, στη μικρή πλατεία Αγιάννη παρακολουθείστε από ψηλά την καύση του Ιούδα στη θάλασσα, τα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που ανάβουν και το υπέροχο θέαμα που ξεχύνεται μπροστά στα μάτια σας.

Πριν φύγετε από την περιοχή, επισκεφτείτε στην Παλιά Καρδαµύλη το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button