Αστυνομικα

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου με σημαία Μάλτας στο Ταίναρο

Δελτίο τύπου Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Μάλτας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Ιταλίας), βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 4,2 ν.μ. ανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρο στον Λακωνικό κόλπο.

Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., (Π.Λ.Σ.) το σκάφος αναψυχής (Α/Ψ) «ΜΙΧΑΗΛ» Σ.Π. 1280-Δ΄ και το επαγγελματικό-αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος «ΡΟΚΑΔΕΡΟ ΙΙ» Ν.Κ. 582.

Το Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. ανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο και με τη συνδρομή του «ΡΟΚΑΔΕΡΟ ΙΙ» και συνοδεία του «ΜΙΧΑΗΛ», αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο του Πόρτο Κάγιο, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button