Γενικα

Ξεκινά αύριο στο Γύθειο η δίκη για τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2021

Για αύριο 4/7/2024 έχει οριστεί η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου κατά των φερόμενων υπαιτίων της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το Δήμο Αν. Μάνης τον Αύγουστο του 2021.

Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου λίγο πιο κάτω από την Ι.Μ. Παναγίας Γιάτρισσας και διέσχισε πάνω από 15 Κοινότητες φθάνοντας μέχρι και στο Γύθειο. Άφησε πίσω της 101.001 καμένα στρέμματα, δεκάδες καμένες οικίες, αυτοκίνητα καθώς και ζώα.

Στο πλευρό των πληγέντων ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο των σκοπών και των αρμοδιοτήτων του, όπως εξάλλου είχε αποφασίσει αυθωρεί με την υπ’ αρ. πρωτ. 30/10.8.2021 πράξη του Δ.Σ. του, στέκεται στο πλευρό των πληγέντων συνδημοτών μας από την καταστροφική πυρκαγιάτου Αυγούστου 2021 και παρά την πολύμηνη αποχή από τα ακροατήρια, τα μέλη του θα παρασταθούν, κατ’ εξαίρεση και για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, την 4η/7/2024 ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης κατά των φερόμενων υπαιτίων ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και από το Δήμο Αν. Μάνης

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ανατολικής Μάνης αποφασίστηκε η παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας σχετικά με τη μεγάλη περιβαλλοντική βλάβη από την
πυρκαγιά που έλαβε χώρα το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, η οποία εκδικάζεται στις 4-7-2024. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button