Πολιτικα

Οι προτάσεις της παράταξης Κουτσούλη στο ΠεΣυΠ για τα προβλήματα της υγείας στην Λακωνία

Δελτίο τύπου

Για πρώτη φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) αφιέρωσε συνεδρίασή του σε προβλήματα της Λακωνίας, με πρωτοβουλία της παράταξης «Πελοπόννησος- Αφετηρία Ζωής».

Την εισήγηση για τα κέντρα υγείας στη Λακωνία και τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων έκανε ο επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Δημήτρης Κουτσούλης. Την εισήγηση για την παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Νικολάου. Τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του ΠεΣυΠ για τη Λακωνία εισηγήθηκε στην παράταξη η εκπρόσωπός της στη Λακωνία Ελένη Κιούση.

Το ΠεΣυΠ αποδέχθηκε τις προτάσεις της παράταξής μας για να ληφθεί απόφαση, ώστε να αντιμετωπισθεί η δραματική κατάσταση της δημόσιας υγείας στη Λακωνία. Ωστόσο, η πλειοψηφία του ΠεΣυΠ έκανε εν μέρει δεκτές τις προτάσεις μας για την οδική παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη.

Για πρώτη φορά, όμως, ως ένδειξη αλαζονείας και περιφρόνησης προς την αντιπολίτευση και το περιφερειακό συμβούλιο ως θεσμό, η περιφερειακή αρχή διένειμε, πριν αρχίσει η συζήτηση στη συνεδρίαση τουΠεΣυΠ,  στα Μέσα Ενημέρωσης, γενικόλογη ανακοίνωση προθέσεων και στόχων σε σχέση με την παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη. Με ημερομηνίες που δεν ανέφερε καν στο ΠεΣυΠ, ώστε να ασκηθεί ο έλεγχος της αντιπολίτευσης.

Α. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ H ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) αποδέχθηκε πέντε (5), από τα έξι (6), σημεία της πρότασης της παράταξής μας. Την εφαρμογή της απόφασης η παράταξή μας θα παρακολουθεί – και μέσω της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας, στην οποία συμμετέχει ο επικεφαλής της Δημήτρης Κουτσούλης. Η απόφαση έχει ως εξής:

  1. Ανάληψη πρωτοβουλίας προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης να ενταχθεί υγειονομικά στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας.
  2. Ανάληψη πρωτοβουλίας προς αποτροπή περαιτέρω αφαίμαξης της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων.
  3. Διεκδίκηση άμεσης εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 65844/4-9-2018 απόφασης του υπουργείου Υγείας, για την ενσωμάτωση στο γειτνιάζον Κέντρο Υγείας Καστορείου «των αγροτικών (περιφερειακών) ιατρείων του Λογκανίκου, του Γεωργιτσίου, της Σελλασίας και άλλων» που τώρα υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.
  4. Ανάληψη πρωτοβουλίας προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, με σκοπό να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να ανακαινιστούν.
  5. Αίτημα προς την 6η ΥΠΕ  σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ), για την έγκριση αιτημάτων των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, ώστε να καλύψουν κενές θέσεις παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού μέσω του «προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55 άνω».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button