Εκπαιδευση

Παγκόσμια ημέρα Χελώνας στο Μαρμάρι με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, τον ΑΡΧΕΛΩΝ και το Δημοτικό Σχολείο Πύργου Διρού

Δελτίο τύπου

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024- Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ, μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Διρού, γιόρτασαν στις 23 Μαΐου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας σε μια από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Στο μαγευτικό «Μαρμάρι» με την υποστήριξη του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και του υπευθύνου για το πρόγραμμα στον Λακωνικό, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που απειλούν την Καρέττα καρέττα, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και «έμαθαν παίζοντας» για τους τρόπους προστασίας της.

Επιπρόσθετα, οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση βοήθησαν στην περισυλλογή και καταγραφή εκατοντάδων σκουπιδιών και απορριμμάτων που είχε ξεβράσει η θάλασσα, καθαρίζοντας την ακτή προκειμένου να μπορέσουν οι θαλάσσιες χελώνες να φτιάξουν ανενόχλητες τις φωλιές τους. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα ρύπανσης των θαλασσών και ιδιαίτερα για τους κινδύνους που εγκυμονούν για όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς από την πλαστική ρύπανση και τη διασπορά μικροπλαστικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

Τέλος, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε τη δράση του χρόνου, επιστρέφοντας περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι ώστε να κάνουμε πράξη την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και τη διατήρηση των καθαρών παραλιών.

Όλα τα παραπάνω δε θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή του Δήμου Ανατολικής Μάνης και των ανθρώπων του “Marmari Paradise Hotel” που αγκάλιασαν την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button