Προσωπα

Σε υψηλόβαθμες θέσεις του Ελληνικού Στρατού παραμένουν οι Μανιάτες Αντιστράτηγοι Δεμέστιχας και Κωνσταντάκος

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθές οι έκτακτες και τακτικές κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού από το ΚΥΣΕΑ.

Το ενδιαφέρον μας για τους Μανιάτες αξιωματικούς που αν μη τι άλλο είναι αρκετοί σε όλα τα όπλα και στα σώματα ασφαλείας, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών.

Έτσι λοιπόν με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στο βαθμό του Αντιστρατήγου παρέμεινε ο Πέτρος Δεμέστιχας, ο οποίος με σημερινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας από Διοικητής 1ης Στρατιάς αναλαμβάνει καθήκοντα ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ. Ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ) είναι ανώτατος Αξιωματικός, βαθμού Αντιστρατήγου ή αντίστοιχου των άλλων Κλάδων και εκπροσωπεί τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία συνεδριάζει είτε σε Μόνιμη Σύνθεση (Military Committee in Permanent Session-MC/PS) είτε σε σύνθεση Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (MC in Chiefs of Staff Session -MC/CS). O ΣΑ/ΣΕΒΑΣ ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την κατεύθυνση/ συντονισμό όλων των Ελλήνων Αξιωματικών των Ε.Δ. που υπηρετούν στο Αρχηγείο του NATO.

Χαρούμενα είναι τα νέα και για τον μέχρι πρότινος Υποστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετείται με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ως Επιτελάρχης του Γ.Ε.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button