Εκδηλωσεις

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τη θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Την Βαλανιδορράχη του Δήμου Πάργας επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνοδευόμενη από το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Πάργας για τα 201 χρόνια από την Μάχη της Σπλάντζας (4 Ιουλίου 1922), όπου έχασε την ζωή του  ο Ήρωας Μανιάτης Κυριακούλης Μαυρομιχάλης.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Αγίας Ελένης στις εκβολές του Αχέροντα, εκεί που διεξήχθη η μάχη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Κυριακούλη Μαυρομιχάλη στη Βαλανιδορράχη με χαιρετισμούς, κεντρική ομιλία, εθνικούς χορούς και ιστορικά δρώμενα.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η μανιάτισσα Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου και πρώην δήμαρχος Σουλίου, κα Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, η οποία με την ομιλία της συγκίνησε το πολυπληθές κοινό. Ακολούθησαν χοροί  από τους προσκεκλημένους Συλλόγους: Μερακλήδες Άρτας, Επιμορφωτικός Σύλλογος “Αχέρων” Καναλακίου του Δήμου Πάργας, το ΧΟΡΟΣΩΜΑ και τις Μανιάτισσες του Σώματος Απόδοσης Τιμών Ανατολικής Μάνης. Παρόν ήταν και το Σώμα Απόδοσης Τιμών Σουλίου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η επικεφαλής της μανιάτικης αποστολής Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης, κα Ελένη Δρακουλάκου, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου και εξήρε την σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Πάργας και Ανατολικής Μάνης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφράστηκε η αμοιβαία πρόθεση για αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Παπαλέξη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. 

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button