Πολιτικα

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης με το οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου ή την μετατροπή του σε Περιφερειακή έδρα

Δελτίο τύπου Δήμου Ανατολικής Μάνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, η οποία διεξήχθη παρουσία των Βουλευτών Λακωνίας κ.κ. Κρητικού Νεοκλή και Δαβάκη Αθανασίου, του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου Πέτρου, του Δημάρχου Ελαφονήσου κ. Τσιριγωτάκη Άγγελου, της Αντιδημάρχου Μονεμβασίας κ. Δουμάνη Σοφίας, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτη Ιωάννη, της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Ανθής Μπαλιτσάρη, φορέων της ευρύτερης περιοχής αλλά και σύσσωμου του Δικηγορικού Συλλόγου, πληροφορούμενο σχετικά με το νέο Δικαστικό Χάρτη και το ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Γυθείου, μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Μάνης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου ή την μετατροπή του σε Περιφερειακή έδρα και ζητά να εξαιρεθεί το Πρωτοδικείο Γυθείου από το σχεδιασμό αυτό, ούτως ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών των Πρωτοδικείου, Εισαγγελίας και Ειρηνοδικείου Γυθείου.

Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη του νομού, η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγήσει σε μαρασμό την τοπική κοινωνία αφού θα δημιουργηθούν άνισες καταστάσεις πρόσβασης στη δικαιοσύνη για τους κατοίκους της περιοχής (όρια Δήμου Ανατολικής Μάνης από Ταΰγετο έως Ταίναρο, νησιωτικός Δήμος Ελαφονήσου και όρια τέως Δήμου Βοιών με έδρα τη Νεάπολη) καθώς επίσης ο όγκος των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι εν γένει δικαστικές υπηρεσίες στο Γύθειο εάν αυτές μεταφερθούν στην πρωτεύουσα του Νομού θα οδηγήσουν σε απίστευτες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης δημιουργώντας αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες (14 συνεδριάσεις το μήνα κατ΄ ελάχιστον)

Επιθυμούμε ο Κυβερνητικός Σχεδιασμός που θα εφαρμοστεί να αποδεκτεί το αίτημα για εξαίρεση του Πρωτοδικείου Γυθείου και τη μη μετατροπή του σε Μεταβατικό ή Περιφερειακό μιας και μία τέτοια απόφαση θα γεννήσει μεγαλύτερα προβλήματα χωρίς να δώσει καμία λύση ούτε στους Δημότες, ούτε στην κοινωνία, ούτε στους Δικηγόρους και Δικαστικούς αλλά ούτε και το κράτος θα επιτύχει το σκοπό του που είναι η επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button